Gospod, k tebi prihajam z zaupanjem in te prosim, da sprejmeš naš dar. Ni drugega kot preprosta molitev za tiste, ki so se odločili hoditi za teboj. Majhen in skromen je v primerjavi z velikimi odločitvami mnogih duhovnikov, redovnikov, redovnic in misijonarjev. Naj ob zgledih in priprošnji ljudi, ki so se ti popolnoma izročili, tudi v nas raste želja, da bi vsi spoznali tvoj načrt za svoje življenje in ga v ljubezni in zvestobi uresničevali

Ti si dobri pastir. Kdo si ne želi dobrote? Ko hodimo po poti življenja, nas ti vedno spremljaš. Ko pademo, nam ponujaš roko. Ko stojimo, paziš, da ne pademo. Obenem pa nas vedno vabiš, naj smo tudi mi dobri. Želiš, da smo srečni in da izkazujemo vsem dobroto.

Vsakemu izmed nas si dal mnoge talente, ki jih moremo uporabiti za svojo srečo v poklicu, za katerega se določamo. Morda kliče tudi koga izmed nas, da bi ti služil kot duhovnik, redovnik ali redovnica. Prosimo te, daj mu poguma, da se odzove tvojemu klicu. Da postane oznanjevalec in delivec Jezusa.

Po: Vi ste priče

Dobri pastir osvobaja ovce iz njihove zapletenosti v zlo
Označena na: